Ebook markt is groeiende

De boekenmarkt in Nederland is eigenlijk de laatste jaren steeds meer onder druk komen te staan wat ook terug te zien is in het straatbeeld. Het aantal fysieke boekenwinkels is aan het afnemen en als u het nieuws de laatste jaren op dit gebied gevolgd heeft weet u ook dat sommige ketens failliet zijn gegaan en geen of beperkte doorstart hebben gemaakt. Gelukkig is er een nieuw fenomeen wat toch eindelijk populair in ons landje begint te worden, namelijk het begrip ebook. Een ebook is in het kort niets anders dan een elektronisch book, oftewel een digitaal boek welke u terug kunt lezen op uw computer, tablet of natuurlijk op een ereader. Wereldwijd is het ebook al jaren met een opmars bezig omdat deze over het algemeen scherper geprijsd is dan een fysiek papieren boek, en veel voordelen heeft maar in Nederland blijven we toch wel wat achter, tenminste…

Ebooks worden steeds meer verkocht

Met cijfertjes zullen we u niet vermoeien, maar het komt er in het kort op neer dat procentueel gezien in Nederland steeds meer mensen een boek online en digitaal aanschaffen. Geen gedoe meer met allerlei zware boeken sjouwen op vakantie in uw handbagage, geen grote boekenkasten meer thuis omdat u het toch zonde vind om een boek nadat deze uitgelezen is weg te gooien, maar gewoon simpel digitaal. De voordelen zijn natuurlijk ook steeds groter als u overstapt op het digitale lezen ten opzichte van een papieren boek. Steeds meer mensen beginnen dit in te zien en stappen hierdoor over, het is namelijk niet alleen maar het gemak van opslag en mobiliteit, maar de voordelen van digitaal lezen zijn nog veel groter:

 • Ebooks zijn goedkoper!
 • U kunt uw boeken op bijna elk apparaat terug lezen (computer, laptop, tablet, smartphone, ereader, etc…)
 • Geen fysieke opslag als een boekenkast, maar simpel een geheugenkaartje of zelfs online.
 • Helemaal te personaliseren voor uw leesgemak.
 • U heeft alleen ergens een internet verbinding nodig en u kunt bij uw boeken komen, dus u vergeet ze nooit.
 • Nooit meer een boek kwijt.

Meer informatie over ebooks

Wilt u meer informatie over het digitale lezen en wat de voordelen hiervan zijn, kijk dan ook eens op websites als www.ereader.nl. Op o.a. deze website vind u veel informatie terug over het digitale lezen, ereaders en ook ebooks.

   Boeken vergelijker
   Logo