Ereader

ereaderOp deze pagina vind u meer terug over de ereader, wat het is en wat voor een toegevoegde waarde een ereader voor u zou kunnen hebben. De digitale markt is namelijk steeds meer in opkomst ook op het gebied van boeken lezen, en door het fenomeen ebooks zijn ook steeds meer fabrikanten hierop ingesprongen door een apparaat te ontwikkelen wat puur gericht is op het lezen van boeken. Natuurlijk kan je een digitaal boek teruglezen op een tablet, computer of zelfs een smartphone, maar de vraag is of dit nu ideaal is of dat een ereader hiervoor veel beter geschikt is?

De Ereader

De term ereader (ook wel neergezetĀ als reader, e-reader) komt zoals de meeste computer termen overgewaaid vanuit Amerika en het staat voor Electronic reader oftewel digitale lezer in het Nederlands vertaald. De ereader is primair ontworpen om u een zo goed mogelijke leesbeleving te geven bij het lezen van een ebook. Een boek lezen vanaf een scherm is namelijk niet altijd even prettig en heeft toch allerlei nadelen voor veel mensen, met als voornaamste nadeel dat bij een tablet/computer scherm er licht zit wat achteruit het scherm komt, zogenaamde back light. Een ereader heeft dit nadeel niet en is hierdoor veel prettiger en rustiger voor de ogen in gebruik.

Een ereader gebruikt namelijk de zogenaamde e-ink(t) technologie waardoor de opbouw van het beeld op het scherm van de e-reader iets anders in elkaar zit en daardoor ook niet perse een verlichting in het scherm nodig heeft. Een van de grootste makers van de ereader heeft sinds kort wel een technologie in zijn reader gestopt waardoor het beeld verlicht is, maar hierbij komt de verlichting meer van de zijkant en niet rechtstreeks vanachter het scherm vandaan. Wilt u meer informatie over de verschillende technieken en ereaders kijk dan eens op de website van ereader.

Ereader kopen

Bent u benieuwd naar welke ereaders er verkrijgbaar zijn en of er iets voor u tussen zit? Of wilt u weten of een ereader nog wel echte toegevoegde waarde heeft zeker met de komst van de nieuwe Ipads en diverse andere tablets welke steeds beter worden en hogere resoluties hebben? Daar kunnen we u eigenlijk geen antwoord op geven, op dit moment zouden wij u een ereader aanraden als u een fanatieke boekenlezer bent, en denk hierbij aan dat u meerdere boeken per maand leest. Mocht u echt maar af en toe een boek lezen en u heeft al een tablet dan zouden we u niet meteen aanraden om over te stappen.

Wilt u zien welke ereaders er op de markt zijn en welke aan te raden zijn, kijk dan hierover voor een actueel overzicht van de verkrijgbare ereaders van dit moment.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_541a91b232281_bestsellers” cat_id=”10681″ name=”ereader” sub_id=”” title=”Ereader” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]